Video: 5 tips till dig om affiliatemarknadsföring

För ungefär en månad sedan spelade jag inte en video med entreprenören Christian Rudolf, som också en en god vän till mig. Jag skrev tidigare om upplevelsen den dagen vi spelade in videon. Den var som sagt underbar och jag tackar Christian än idag för möjligheten till den upplevelsen. Det har fått in mig på ett helt nytt spår i mina tankar vad gäller att producera innehåll. Resultatet blev i alla fall: Fem tips för att bli en framgångsrik Affiliate!

Affiliatemarknadsföring är något jag brinner för och har jobbat med väldigt länge. Jag arbetar med affiliatemarknadsföring dagligen i min verksamhet. Både med egna projekt där prestationsbaserade ersättningsmodeller är det som gäller, och med kunders webbplatser där vi jobbar med konverteringsoptimering och konsultering kring deras affiliate-satsning.

I Tisdags började vi med spridningen av videon. Nu börjar vi närma oss 400 visningar, 20 bloggare som skrivit om den och länkat och en massa kärlek i andra sociala medier. Jag är supertacksam och glad över den feedback vi får. Det har kommit upp lite kommentarer om att kvaliteten på inspelningen inte är bra, men för oss handlar det inte om det i första hand. Vi vill leverera och dela med oss och det gör vi med en 3000 kr kamera som det filmades med där vi var just då. Så enkelt är det. Lite dåligt ljus och ljud hindrar oss inte att sprida vårt budskap och vår kunskap.

Jag är supernöjd, även fast det finns massa att förbättra med mitt framförande. Men det där växer man in i och nästa gång blir det mer avslappnat och lite mer djupdykning i det jag pratat om i denna video.

 

 

Återkom till mig med feedback, frågor och funderingar. Berätta gärna din historia och om du kunde ta med dig något från det jag berättade.

About Andreas 627 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.

4 Comments

 1. Hej Andreas, jag kritiserade din video i TkJs blogg. Naturligtvis borde den hamnat här.
  Låt mig få utveckla en tanke: Troligtvis vill du att din sida bard.nu ska få dig att framstå som en framgångsrik ”kung” i entreprenörskap. Och det är vackert så.
  Men nog har utvecklingen gått lite längre än att du behöver visa upp en så dålig inspelning? Jag tror att en rätt enkel mobiltelefon med filmmöjligheter kunde göra ett bättre jobb än det du visar upp.
  Om du ska fånga några personers intresse utanför den ”inre” kretsen måste man nog leverera lite mer. Och kvalitet fodrar lite mer omvårdnad än så här.
  Så bättre kan du!
  Apropå att sätta en lägsta standard så kolla ditt senaste inlägg; framförallt första meningen. Det räcker med att läsa den för att sätta frågetecken… om du förstå vad jag menar.

  Jag tror visst att du kan bli kung – men först måste du nog kvalificera dig till att bli aspirant. Det finns många som slåss om titeln. Och jag följer gärna din väg till toppen.
  Vänligen/GustafE

 2. Hej! Jag har sett din video och kan nog, trots min korta tid som affiliate, bekräfta att det här med att marknadsföra företag genom att ha textlänkar generar mycket fler besök och klick än att bara ha banners (jag tror detta inger ett större förtroende). Själv är jag relativt ny inom affiliate och min kunskapsmässigt behöver jag mycket mer än jag har. Har två sidor, http://www.sizes-for-you.com (en sida med rekommendationer om onlinebutiker som säljer skor och kläder i stora och små storlekar) samt en presentsida, http://www.presentnavet.se. Jag jobbar nu på att lära mig mer om sökmotoroptimering och har flera idéer på hur jag ska förbättra mina sidor. Sizes-for-you.com planerar jag t ex att översätta till engelska för att på så sätt nå utanför Skandinavien. Måste bara ta reda på hur man gör för att sätta in en så’n där elegant ”flagg-knapp” – en svensk och en engelsk. Det är säkert inte så svårt, bara man vet hur man gör… Men det är jättekul att känna att man kan utveckla sina kunskaper. Och att få in flera besökare på sin sida ger initialt lika mycket tillfredsställelse som att få in de där första kronorna.

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Christians dagbok – 2010-06-04 | En sur karamell
 2. 5 tips för affiliatemarknadsföring | Holdingbloggen

Kommentarerna är stängda.