Vad är du beredd att betala för hanteringen av ett domännamn?

Som titeln lyder så är jag intresserad av att veta vad är du beredd att betala för hanteringen av ett domännamn? Och med det menar jag till ett företag som är specialiserade på just domännamn och som har utvecklat ett system som är anpassat för de som äger många domännamn, och som jobbar med dem löpande.

Snabbt, smidigt, säkert och enkelt. Ett företag som endast jobbar med domänhantering och tjänster kring det. Inte hosting.

 

8 Comments on Vad är du beredd att betala för hanteringen av ett domännamn?

 1. Intressant fråga, men går inte att svara på utan att göra det lite tydligare.

  Vad man vill betala beror ju på vad du menar med domänhantering.

  Är det en registrartjänst där du även kan förnya domänerna? Ingår DNS hantering med full funktionalietet, eller kan man bara sätta NS-pekare? osv osv osv.

  Ingår det bra DNS hantering med typ Anycast DNS och det finns bra möjligheter för bulkredigeringar och det går att månadsvis få samlingsfakturor för förnyelser av domäner som förfaller så skulle jag kunna tänka mig några tior/domän (utöver förnyelsekostnaden). Mer än det så kan man lika gärna skriva ihop något själv och koppla mot Loopias API för att sköta registrarbiten och dnsmadeeasy för DNS.

  • Tack för din kommentar och input Björn. Lite sådant jag ville höra.

   Förstår att frågan är lite för ospecificerad för att ge ett bra svar, men min tanke var mer ”Du som köpt domäner på Binero för att det var billigt men nu har högre krav och vill slippa strul. Vad är du beredd att betala?”

   Sen finns det redan många duktiga leverantörer men det är en intressant bransch att utveckla och det finns mycket att förbättra.

 2. Precis som Björn är jag lite fundersam över vad som ingår. Priset är givetvis ganska viktigt när det handlar om större volymer domäner, i mitt fall ett hundratal.

  Men smidigheten är också oerhört viktigt – att det är enkelt att uppdatera DNS, jag hade gärna haft en SUPERSÄKER extern DNS-lösning, som dessutom hade gjort mitt liv enkelt med enkla (bulk)redigeringsfunktioner och mallar.

 3. @Anders:
  Är det enbart DNS-biten du är ute efter och vill ha den absolut bästa som finns så testa http://dnsmadeeasy.com/ STABIL, snabb och har alla funktioner som man behöver. Typ bulk/templates/osv. Allt finns och det funkar 100%

  Enda problemet är att gränsnittet suger (eller rättare sagt, det är rätt kasst) och att det kostar ca $2/år/domän.

  @Andreas bard: Skulle rekommendera att du kör in det här pluginet till din blogg: http://wordpress.org/extend/plugins/subscribe-to-comments-reloaded/
  Utan det är det så enkelt att man missar att det har kommit ett svar på en kommentar och man aldrig följer upp.

 4. @Andreas: Perfekt. Installerade det på en av mina sidor där jag får en del kommentarer och antalet kommentarer flerdubblades efteråt.

  Lätt att glömma bort att man har skrivit något som man eventuellt vill följa upp om någon tycker något annorlunda och/eller kommer med tips/råd.

 5. Tänkte bara säga att det funkade. Fick precis ett mail.

  När det gäller att prenumerera på kommentarer så var det tveklöst bäst av alla jag testade när jag letade. Det var dock ett tag sen så det kan ha hänt lite sen dess.

  Hittar du andra bra plugins för att öka folks vilja att kommentera. Skriv en bloggpost om det.

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*