Svensk rap

Som 35 årig Svenne Svensson som bor på den sörmländska landsbygden så är det svårt att relatera till de så kallade ortenrapparna från Stockholms förorter som rappar om utanförskap, guns, bitches och weed. Här sjunger vi mest om älgstudsare, kossor och hembränt.

Men, jäklar vilka talanger det finns bland dessa unga grabbar och tjejer. Om man tar sig tid lyssna på beats och orden de spottar ut. Det ligger arbete bakom och de lyckas uppenbarligen nå de unga med sin musik och sitt budskap.

Jag är ju en person som lyssnar på det mesta inom musik och även om svensk rap inte är min favorit genre så har jag nu lyssnat en del på Z.E som vann bäst hiphop på P3 Guld och hans senaste singel ”74 bars” och även om det är långt ifrån något jag älskar så är det riktigt bra utfört. Sen har vi 16 åriga Einar som med sina senaste 3 singlar legat etta på mest streamade låtarna på Spotify.

Det är stort och säger en hel del även om vi gamlingar har svårt att förstå och relatera. Jag är imponerad över driv och entreprenörskapet att göra detta själva utan stora skivbolag och stora marknadsföringsbudgetar.

 

About Andreas 5202 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.