Studentförsäkring – vad är det?

Inlägget är skrivet i samarbete med Hemförsäkringstudent.nu

Visste du att det finns speciella försäkringar och försäkringspaket som framtagna speciellt för studenter? Självklart har studenter också behov av hemförsäkring men de lever också oftast under andra omständigheter, till exempel med mindre boende, sämre ekonomi och mindre saker av värde att försäkra. Detta har försäkringsbolagen förstått och tagit fram särskilda hemförsäkringar anpassat för just studenters situation.

Som ung som flyttar hemifrån för att påbörja eftergymanasiala studier så är det viktigt att tänka på att föräldrarnas hemförsäkring inte gäller längre och att ansvaret faktiskt ligger på dig nu, oavsett om du bor i egen lägenhet, studenlägenhet eller studenkorridor. Oftast ingår också i en studentförsäkring ett skydd om olyckan skulle vara framme när du är ute och reser utomlands. Vilket är en stor fördel.

Alla stora försäkringsbolag erbjuder någon form av studentförsäkring, med liknande upplägg. Men det lönar sig att jämföra alla försäkringsbolag som erbjuder detta för att se vilken av bolagen och försäkringarna som passar just dig bäst nu när studentlivet börjar.

En studentförsäkring är som jag skrivit ovan ganska lik en vanlig hemförsäkring. Bara dey att den är något mer anpassad till yngre personer som flyttar hemifrån och in i sitt första egna boende, och har en lite annorlunda livvstil än de som arbetar och har gått vidare till nästa steg i livet efter studierna. Under skoltid är du försäkrad av skolan, men det räcker inte för att försäkra dig och dina ägodelar helt, så fastna inte vid det utan se till att skaffa en riktigt hemförsäkring för studenter.

Vad ingår normalt i en studenthemförsäkring?

Innan man skaffar en försäkring så kan det vara bra att veta vad man kan förvänta sig ska ingå i en.

  • Egendomskydd – Försäkring för dina prylar och ägodelar
  • Reseskydd – För när du är ute och reser (se dock över vad exakt det är reseskyddet ersätter)
  • Drulleförsäkring – Otroligt viktig försäkring för när olyckan är framme.
  • Överfallsskydd
  • Ansvarsförsäkring
  • Krisskydd
  • Rättsskydd

Hur ser din studenförsäkring ut och är du nöjd? Kommentera gärna nedan.

 

 

 

About Andreas 825 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.