Solceller

Om du går i tankarna att installera solceller så ä du inte ensam och du är helt rätt i tiden. Solcellspaneler för hemmet är nu mer prisvärda, tillgängliga och effektiva än någonsin tidigare.

5 bra anledningar till att installera solceller

Miljön

Ett av de viktigaste skälen till att installera solpaneler är naturligtvis att de hjälper miljön. Solcellssystem importerar ren energi från solen. Genom att installera solpaneler på din bostad bidrar du till att bekämpa utsläppen av växthusgaser och minskar ditt egna beroende av fossila bränslen.

Spara pengar

Uppvärmning av vatten i ditt hem är ett av de mest energikrävande sakerna i din bostad. Kostnaden för att värma upp vatten i ditt hem utgör sannolikt 25-30 % av dina totala energikostnader och dämning högre om du har fler än fyra personer i ditt hem.

Som tur är kan solens energi utnyttjas för många ändamål. Ett av dessa är att generera värme. Genom att använda solpaneler omvandlas solljuset direkt till värme. Ett korrekt dimensionerat solvärmesystem för varmvatten täcker en stor del av ditt behov av varmvatten med gratis solenergi.

Du kommer att märka en betydande skillnad i din månatliga elkostnad när ditt solcellssystem tas i drift. Naturligtvis kan det ta flera år innan du får en vinst, med tanke på den initiala kostnaden för solpaneler. Besparingarna kommer dock att vara betydande på lång sikt.

Kontroll

Solpaneler kan göra dig fri från elbolagen och ge dig mer förutsägbara elräkningar. Detta hjälper dig att undvika toppar i elpriserna och ger dig tillförlitlig reservkraft när det är problem i elnätet.

Bostadens värde

En annan fördel med solceller är att de ökar bostadens värde. Solpaneler för hemmet är en av de uppgraderingar som omedelbart ökar värdet på din fastighet. Denna punkt är särskilt viktigt för husägare som har för avsikt att sälja sitt hem någon gång i relativt nära framtid.

Solpaneler behöver lite underhåll

Jämfört med de flesta andra energikällor som en husägare kan ha som till exempel reservgeneratorer, är solpaneler väldigt lätta att underhålla.


Solceller för BRF

Har din BRF ett eller flera tak till sitt förfogande? Då finns det få anledningar till att inte installera solceller. Att sänka kostnaderna och förbättra servicen samtidigt som du bidrar till en positivt miljöpåverkan med solpaneler är bara ett litet steg bort. Solpaneler minskar din bostadsrättsförenings energikostnader från dag ett och ert elöverskott kan ge er vinst. Solceller BRF är med andra ord nästan ett självklart val.

About Andreas 626 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.