Samlingslån

Inlägget är skrivet i samarbete med mystep.se

Man har hört det om och om igen, men ändå är det många människor som inte förstår vikten av att samla lån och krediter för att få till en bättre ränta och en betydligt smartare ekonomi. Nuförtiden ser man reklam och annonser från låneföretag lite överallt, både på t. ex. bussen och på internet. Alla lån och krediter som man har behöver betalas varje månad och varje utgift har sin egen ränta som också måste betalas in, som en extra avgift för att man faktiskt har fått låna pengarna till de inköp man har velat göra.

Det är just det som gör att många lån och krediter blir stora utgifter. Det vanliga amorteringskravet ska uppfyllas, men så ska även resterande avgifter som har tillkommit. Genom att samla sina lån så behöver man endast betala en ränta, istället för t. ex. tre olika räntor.

Att samla sina lån är mycket enklare än vad det låter och i många fall kan banken i fråga hjälpa en med hela processen. Detta kan dock variera beroende på vilken bank man vänder sig till och beroende på hur stor den totala skulden är. Det går både snabbt och enkelt att samla sina lån och hur man går tillväga ska du få reda på i denna text.

För att samla sina skulder behöver man först se till att ansöka om ett nytt lån. Med pengarna från detta lån betalar man av de fullständiga skulderna på de krediter och lån som man redan har. På så sätt är alla tidigare lån avbetalda och man behöver endast koncentrera sig på det lån man tog för att avlösa sig själv. På så sätt finns det också bara en ränta att bry sig om och månadskostnaderna brukar sjunka betydligt. Detta är inte bara ett knep som passar för den som har en snäv ekonomi, utan är ett utmärkt sätt för alla som vill rå om sina pengar och få mer över i fickan varje månad.

När man ansöker om ett lån för att samla sina krediter och skulder så kan det vara bra att ange att pengarna ska gå till att lösa redan befintliga lån. Genom att göra detta är det en större chans att man får lånet beviljat, eftersom banken då ser att man gör en aktiv ansträngning för att bli av med sina skulder och inte bara är ute efter att ta mer och mer lån. I vissa fall kan det till och med vara nödvändigt för låntagaren att lösa skulder, för att lånet ens ska gå igenom överhuvudtaget.

En smart sak när du ska samla dina lån är att använda en så kallad låneförmedlare, som till exempel Mystep, där kan du jämföra lån från flera olika lån- och kreditgivare.

Känns det svårt att veta hur du ska gå tillväga kan du alltid kontakta den bank eller långfärmedlare som du planerar att låna från. De kan hjälpa dig med att lösa dina lån och se till att du får en så bra ränta som möjligt. Ju bättre taxerad inkomst som du har och ju mindre betalningsanmärkningar du har, desto större chans är det att du får en ränta som du blir riktigt nöjd med. Alla låneförmedlare och banker har support som man kan vända sig till.

About Andreas 5202 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.