Renare inomhusluft med ventialtionsfilter

Inlägget är skrivet i samarbete med Ventbutiken.se

För att vara säker på att ditt hem har en bra inomhusluft bör du se över de filter till ventilation som din fastighet har. Det räcker inte med att byta filter en gång per år, även om detta naturligtvis är bättre än att inte byta alls.

När du befinner dig inomhus finns dammpartiklar och annat ohälsosamt i inandningsluften och detta kan bidra till att din hälsa påverkas negativt. Lider du dessutom av dammallergi eller pollenallergi är orsaken ännu större till att kontrollera de ventilationsfilter som finns i hemmet. Ett filterbyte kan göra större skillnad än du tror.

Renare luft med filterbyte

Varje dag drar vi i oss miljontals små partiklar och en del av de som hamnar i våra lungor är smutsigare än andra. När vi befinner oss ute i naturen renas luften vi andas av växter. Det är dessa som hjälper till att ”filtrera” utomhusluften. Inomhus räcker våra växter oftast inte till och vi behöver rena luften på annat sätt. Det är här bostadens ventilationsfilter.filter till ventilation kommer in i bilden. I och med att inandningsluften blir renare blir vi också piggare. Våra lungor vill helt enkelt ha ren luft. När syrehalten blir bättre fungerar vi människor bättre både i jobb och vardag. Det är bra att byta filter inomhus så ofta som en gång i kvartalet för bästa rening, men åtminstone två gånger per år. Dålig inomhusluft kan vara rent skadlig för din hälsa. Lider du dessutom av allergier eller astma kan en dålig inomhusluft göra att orken dalar rejält. Ett byte av ventilationsfilter.filter till ventilation i dessa fall kommer att göra en enorm skillnad för den särskilt utsatte. Vår och sommar med höga pollenhalter gör filterbytet ännu mer viktigt. När du beställer ditt filter ska du först mäta bredden, höjden och djupet på ditt filter. Du bör också kontrollera ramens tjocklek. Standard brukar vara 25 mm, men mått som 20 och 16 mm kan också förekomma.

About Andreas 825 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.