Outsourcing

Under de senaste åren har jag arbetat mycket med länder så som Indien och Pakistan vad gäller utveckling av webbplatser. Jag har också rätt så framgångsrikt drivit uthyrning av dessa tjänster vidare på den amerikanska och den skandinaviska marknaden.

Jag började min resa i Pakistan där jag fick en riktigt bra kontakt och ett samarbete som flöt på riktigt bra i början. De gjorde ett 30-tal jobb åt mig och mina kunder vilket resulterade i många nöjda kunder. Som endast behövde spendera en bråkdel av sin planerade budget på sitt projekt.

Detta samarbete med det Pakistanska företaget fick dock ett tråkigt slut då dåliga ursäkter avlöste varandra. Med ett företag som inte håller deadlines så får man inte ett bra rykte och jag var tvungen att avsluta vårt samarbete direkt. Detta var ett riktigt dråpslag för denna affärsverksamheten då jag nu var tillbaka på noll.  Att säga nej till kunder är inte roligt, men tyvärr blev läget så.

Sen dess har verksamheten legat nere. Detta handlar om en period på 1 år ungefär. Under denna tid har jag testat en rad  olika frilansare utan att hitta någon som håller de standarder jag och mina kunder kräver. Men för ett par månader sedan fick jag kontakt med en man i Indien som har fått mig att börja drömma om att kunna komma igång igen. Under tre månader har nu detta företag arbetat heltid för mig och byggt en rad webbplatser och script för mitt egna bruk. Detta var ett utmärkt sätt att testa deras kunskaper och resultatet var över mina förväntningar. Inte en enda missade deadline, dagliga rapporter, kontakt med projektledare över mail, MSN och telefon samt mycket bra ”byggd” kod.

Nu pratar vi om hur kontraktet ska se ut och hur vi ska sköta det hela med personal om efterfrågan är större än vad vi nu kan hantera. Det fina med Indien är att det går relativt snabbt att få tag på kompetent personal när an vet var man ska leta.

Jag arbetar nu med att återlansera webbplatsen för detta och hoppas snart kunna visa upp den. Är du intresserad av att hyra prisvärde programmerare så skicka gärna ett mail till mig för vidare diskussion.

4 Comments on Outsourcing

  1. he he jag kom på det nu att jag inte har några kontaktuppgifter på bloggen men jag ska se till att lägga till det och ska kontakta dig under morgondagen angående detta.

  2. Samma här, sitter i Vietnam och skulle gärna jämföra priser och kompetens på främst php-kodare men hittade ingen email.

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*