Låna pengar snabbt – hur funkar det?

Inlägget är skrivet i samarbete med Lånat.se

Livet är väldigt oförutsägbart och ibland kan oväntade saker uppstå i form av utgifter som du inte räknat med. Det kan vara att bilen går sönder eller att du behöver investera i nya kläder till dina barn. Oavsett vad det är du behöver pengar till finns det idag möjlighet att få ett lån utan att behöva gå igenom en lång ansökningsprocess. Det är skillnad på lån och lån då det är andra processer när du exempelvis söker om bostadslån än om du söker om ett snabblån.

Behöver du snabba pengar för att kunna betala näst intill direkt, är snabblån det bästa alternativet. Ett snabblån ger dig möjligheten att låna pengar idag. Det kanske inte är det mest gynnsamma i längden men behöver du pengar snabbt är snabblån det snabbaste sättet. Oftast sker ansökan om snabblån direkt via din mobil eller via datorn. Din ansökan granskas inom några minuter och du som låntagare identifieras antingen via mobilt bankID eller via ett mobilt abonnemang.

När det pratas om snabblån rör det sig ofta om småsummor som lånas ut. Det kan vara alltifrån 5000 – 10 000 kronor beroende på vilken långivare du lånar ifrån. Pengarna är ofta på ens konto inom 15 minuter som snabbast eller längre men det tar sällan längre än en dag för pengarna att komma in på kontot.

Låneperioden är oftast på en månad och då skall hela lånet plus ränta betalas tillbaka. Tack vare att du som låntagare betalar tillbaka ränta blir det att du betalar tillbaka mer än det du lånade. En sak som du som låntagare bör vara uppmärksam på är de dolda kostnaderna som ofta tillkommer när det handlar om snabblån.

Inga snabblån är räntefria utan marknadsförs de på det sättet är det ofta dolda avgifter som tillkommer senare vid återbetalning. En sak som du som låntagare måste tänka på innan är att endast låna det belopp som du vet att du kan betala tillbaka. Många låntagare tar snabblån för att ansökningsprocessen är enkel och snabb. Det är dock många som inte klarar av att betala tillbaka tack vare den höga räntan och då fastnar de i en nedgående spiral som bara leder in på större skulder.

När det kommer till villkor för att få låna kan åldern variera men de hos de flesta behöver låntagaren vara myndig, det vill säga över 18 år. Olika långivare har olika villkor vilket gör att både ålder, yrke och andra villkor kan variera. De som är över 20 år, har ett fast jobb och stabil inkomst samt ett godkänt, inte har några betalningsanmärkningar och fungerande mobilabonnemang har störst chans att bli beviljade ett snabblån.

Många i dagens samhälle har betalningsanmärkningar och ibland har de skett på grund av missförstånd. Till exempel att en person råkat glömma betala en faktura i tid och så har fakturan gått vidare till Kronofogden. Misstag händer och det är långivare medvetna om också därför kan låntagare som har betalningsanmärkningar idag få lån beviljade hos vissa. Då skall låntagarna helst ha ett fast jobb där de får in en fast inkomst så långivarna med säkerhet vet att de kan betala tillbaka lånet.

About Andreas 627 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.