Hyra ut villan

Inlägget är skrivet i samarbete med Samtrygg

Då jag bor i en lantlig idyll som många drömmer om at få leva och bo iså finns det ett stort intresse av att köpa och hyra bostad här på denna lilla ort på sörmländska landsbygden. Det är ett otroligt tryck på bostäder, både de som säljs och de som hyr ut försvinner oftast endast dagar efter annonsen lagts upp. Det ger så klart ett otroligt bra läge för oss som kan och vill hyra ut vår villa.

Jag äger och bor i själv i ett hus som tidigare varit flera lägenheter men som öppnats upp som en enda bostad. Och senaste året har tankarna gått till att stänga av en del av huset igen och göra en separat lägenhet som vi kan hyra ut på heltid. Det är så klart ett stort steg att ta men skulle innebära att vi i stort sett bor gratis i resten av huset, vilket så klart gör det ännu mer lockande.

Men det är ju inte bara att hyra ut ett hus, det är ju en hel del kring det man måste tänka på. För mig har information och guider på Samtrygg hjälpt mig mycket. De är en tjänst som fungerar som mellanhand mellan uthyrare och hyresgäst i andrahandsuthyrningar. De har mycket nyttig information för dig som går i tankarna.

Några viktiga saker inför andrahandsuthyrning jag snappat upp är:

  • Hyra du tar ut måste vara skälig
  • Tillstånd behövs inte men det finns regler att följa
  • Se till att ha rätt försäkring så det täcker en andrahandsuthyrning och allt vad det kan innebära.
  • Skapa riktiga och korreka hyresavtal så det reglerar både dina och hyresgästens rättigheter och skyldigheter
  • Kolla upp och ta referenser på blivande hyresgäst så att du minimerar risken för problem.

Mycket att tänka på men ska bli spännande att se vad vi kan göra av detta.

About Andreas 627 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.