Fordonsbelysning

Inlägget är skrivet i samarbete med Crazyride.se

För mig som bor på den sörmländska landsbygden så är jag en person med mycket erfarenhet av mörka landsvägar. Här saknar  i fördelarna boende i stora staden får där ljuset från andra bilar och gatubelysning hjälper dig till ett mer säkert körande i mörkret.

Något man ser mycket här på landet är att bilister monterat extra ljus på sina bilar för att göra sitt bilkörande säkrare på dessa vägar som stora delar av året är mörka och alla som kört på en liten landsväg i mörkret vet att dessa vägar kan vara förrädiska i mörkret och faror lurar på alla sidor av vägen och har du för dålig belysning minskar möjligheten att hinna reagera på faror markant.

Nuförtiden har många nya bilar en väldigt bristfällig belysning, både vad gäller halvljus och helljus, och det gör det som sagt ofta till en rejäl utmaning att framför bilen på ett säker sätt. Och det kan en ljusramp med extraljus hjälpa dig med.

Tips inför köp av extra belysning

  • Påverkar monteringen av extraljusen någon annan funktion på bilen, som till exempel parkeringssensorer.
  • Ska du montera extraljus själv? Se till att läsa på för att få till det rätt och få ut bäst effekt av det.
  • Tänk efter vilken ljusbild du vill åt. Finns många olika ljuslösningar som skiljer sig åt.
  • Är ljusen du tänkt dig lagliga och tillåtna på svenska vägar?

Fördelar med LED-belysning

Utan att vi går in för djupt på de tekniska bitarna kring LED så är två stora fördelar att LED-belysning uppnår dubbel halogenstyrka och  använder sig av hälften av strömtillförseln.

För dig som är ute efter kvalitetsprodukter till bra priser och med snabba leveranser kan ta dig en titt på Crazyride.se som har ett stort utbud av fordonsbelysning.

About Andreas 626 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.