Fettsugning

Vad är fettsugning?

Fettsugning, är ett förfarande för att ta bort fett. Den kan permanent avlägsna fettceller. Fettsugning hjälper till att bli av med fettdepåer som inte reagerar på diet och motion.

Varför görs fettsugning?

Du kanske har försökt äta rätt och träna i åratal, men frustrerande nog vägrar vissa områden på kroppen att krympa. Vissa människor har fettceller som inte vill minska, oavsett hur mycket de tränar eller hur mycket nyttig mat de äter. Om du har några fettområden som inte vill gå bort kan fettsugning vara ett alternativ. Ingreppet tar bort små utbuktningar för att ge dig jämnare former.

Förberedelser inför fettsugning

Fettsugning är ingen trollstav som kan omforma dig helt och hållet, utan resultatet beror på hur väl du förbereder dig inför ingreppet. Förberedelser för fettsugning mentalt och fysiskt är viktiga för att få bättre resultat.

 • Läs på om fettsugning
  Gå online och sök kunskap om ämnet för att lära dig vad det verkligen innebär, inklusive risker och krav.
 • Välj en erfaren kirurg med gott rykte
  Att välja rätt kirurg är ett viktigt steg i förberedelserna för fettsugning. När en erfaren kirurg utför operationen är det mer sannolikt att du får bättre resultat med färre biverkningar. Att veta att din kirurg är erfaren kan göra dig mer bekväm och lugn inför ditt ingrepp.
 • Rådgör med din kirurg i förväg
  Boka en tid med din kirurg för att prata om operationen. Om du berättar för kirurgen om dina förväntningar och de saker du vill förändra din kropp kan det hjälpa kirurgen att få en bättre bedömning.
 • Håll dina förväntningar realistiska
  Fettsugning är en operation som kan förändra din kroppsform, men den gör den inte perfekt. Det är som sagt inte magi men ett redskap mot ditt mål.
 • Förstå återhämtningsprocessen
  Återhämtningen är nästan lika viktig som operationen. Du måste förstå återhämtningsprocessen och veta vad du ska göra och vad du ska undvika för en bra återhämtning.

Estetikum är Sveriges ledan klinik inom fettsugning och de meddelar stolt på sin webbplats att dehar det största antalet utförda operationer i Norden inom laserassisterad fettsugning (Smartlipo). Det är ett gott betyg.
Alla operationer på Estetikum utförs och ansvaras av överläkare med många årserfarennhet och specialistkompetens.
Kliniken ligger i Uppsala och de erbjuder också flera andra tjänster som till exempel hårtborttagning och kemisk peeling.

About Andreas 5188 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.