Fettförbränning

Inlägget är skrivet i samarbete med Fettförbränningen.nu

Om du följt denna blogg ett tag nu så har du förmodligen koll på att jag är väldigt överviktig och att jag sedan augusti 2018 tränar och håller koll på kosten för att gå ner i viktigt och bränna fett. Det har ju gått riktigt bra för mig, även om jag har mycket fettförbränning kvar att göra och många kilon kvar till mitt viktmål på 99 kg och en vältränad mage istället för den bukfetma som jag nu har. Den måste bort, både för utseendets skull och främst för den fysiska hälsans skull.

För mig handlar det främst om mer strikt kost och att hålla koll på och anteckna det antal kalorier jag får i mig. Och mäta och ha koll på ner på nivån med makronäringsämnen, alltså hur mycket kolhydrater, protein och fett jag ska få i mig varje dag. Enligt mitt upplägg nu så ska jag äta 250 gram kolhydrater per dag, 100 gram protein och 61 gram fett. Jag har ett kalorimål på 2000 kcal per dag. Detta till skillnad från när jag inte höll koll eller brydde mig om mitt matintag och åt över 3000 kalorier per dag. Det är inte varje dag jag lyckas pricka in exakt enligt målet för varje makronäringsämne men ofta håller jag mitt dagliga kalorimål. Och vilken skillnad det gör för viktnedgång och fettförbränning. Det handlar ju om det här kaloriunderskottet helt enkelt.

Det andra jag gör för att få ihåg min fettförbränning är promenader och annan rörelse och motion. Det blir minst 2 promenader om dagen och jag försöker komma upp i minst en mil om dagen totalt. Nu  är mitt nästa mål att komma igång med promenad på 1 mil direkt på morgonen för att komma igång ordentligt. När jag var ung tog jag ofta längre promenad och jäklar vad det ger mycket. Där kan man se riktigt snabba resultat och verkligen känna att det sätts igång något i kroppen.

En sak som är nytt och lite främmande för mig när det gäller viktnedgång och fettförbränning är det här med kosttillskott och fettförbränningspiller. Det är något jag aldrig testat men som ändå intresserar mig tillräckligt för att vilja veta mer och om det verkligen kan hjälpa mig med lin viktminskning och fettförbränning. För att lära sig mer om det finns guiden på Fettförbränning.nu där det förutom att ha köpguider för kosttillskott och fettförbränningstabletter också ger tips om hur du får maximal och mest effektivt förbränning med hjälp av kost, träning och tillskott. Mycket nyttig och bra information för dig som vill veta mer och komma igång med din fettförbränning.

Har du testat tabletter för fettförbränning eller tycker du det räcker med att hålla rätt kalorninivå på kosten och att motionera? Kommentera gärna nedan.

 

About Andreas 5199 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.