Dags för pool

Inlägget är skrivet i samarbete med poolgiganten.se

Om du går i pooltankar inför nästa sommar så är du inte den enda just nu. När pandemin slog som hårdast och många förstod att hemester är det nya heta så var det ett tag så att både fabriker och leverantörer hade problem att få fram pooler och delar. Även om det har lugnat sig lite nu så kan det var värt att börja planer poolbygget nu så att du och din familj kan njuta av poolen hela badsäsongen nästa år. Här tänkte vi dela med oss av lite tips för dig som planerar att köpa och installera en pool ovan mark, en så kallad ovanjordspool.

En pool ovan jord är ett utmärkt alternativ för alla husägare. Oavsett om du letar efter en stor pool som hela familjen kan njuta av, eller om du vill ha en mindre för flytande avkoppling, finns det något för alla behov.

Först vill du se till att du har tillräckligt med utrymme för poolen på din bakgård och samtidigt om du har några ledningar under jord som löper genom din trädgård där du tänkte installera poolen. Du vill också se till att det inte finns några luftledningar över området.

När du har bestämt ett område som är fritt och säkert så kan du böja äkna ut den största storleken på en pool som är möjligt att installera just där. Oftast finns ovanjordiska pooler i många stolekar och inte bara runda pooler.

Om du har ett större område och kan välja plats, ska du definitivt tänka på att installera poolen i närheten av eluttag Du kan inte köra din pump och ditt filter med en förlängningssladd, så du behöver en permanent installerad elkabel till din pool.

Det är också bra att placera poolen långt från buskar och träd, det underlättar enormt när det kommer till att hålla poolen ren eftersom löv och pinnar inte samlas. Och tro oss, du kommer vilka städa poolen så lite som möjligt och istället njuta av att bada i den. För att minimera grävarbetet bör du välja det plattaste området på din tomt.

Du kan definitivt installera en pool ovan jord själv om du vill, eller så har de flesta återförsäljare av pooler antingen egna installatörer eller en lista över poolentreprenörer som du kan kontakta för att få hjälp att installera din pool.

About Andreas 825 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.