Besegra högskoleprovet

Inlägget är skrivet i samarbete med hpguiden.se

Funderar du på att skriva och besegra högskoleprovet nästa gång tillfälle ges? Då kan det vara bra att börja förbereda sig och läsa på.

En möjlighet är att använde tjänsten Högskoleprovguiden. De erbjuder både en kostnadsfri tjänst och en VIP-tjänst för dig som vill bli ordentligt förberedd för att skriva högskoleprovet. De har hjälpt 178880 studenter inför högskoleprovet under de 17 år de funnits och med coacher som fått 2.0 på högskoleprovet så är det som bäddat för succé.

Nedan delar jag med mig av ett par korta tips att tänka på inför högskoleprovet, förutom att använda hpguiden.se, så klar.

  1. Börja plugga i tid. Sätt igång och då igång hjärnan. Se till att förbereda dig i tid, provdagen kommer snabbare än du tror och om du lagt tid och engagemang på att studera och förbereda dig så kommer det löna sig på provdagen. Du kommer vara mer förbered än majoriteten av provskrivarna. När du bestämt dig för att skriva högskoleprovet sätt upp en plan och struktur för dina studier inför det och jobba efter den planen.
  2. Ett tips är att repetera gymnasiets matte A och matte B. Det är den matematik man behöver för att skriva högskoleprovet.
  3. Öva på att läsa engelska texter och svårare svenska. Läs svåra artiklar.
  4. På provdagen så se till att vara ordentligt förberedd. Ha med penna, linjal och radergummi och viktigast av allt, din legitimation. Se till att sova och vila ordentligt och ät ordentligts så att du orkar koncentrera dig under hela provet.
  5. Använd dig av ordlistor för att utvidga ditt ordförråd. Här finns alltid något att snappa upp.
  6. Öva på att klara att utföra uppgifter under tidspress och stress.
  7. Identifiera dina svagheter och öva extra på dessa delar som kommer komma på provet.

About Andreas 549 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*