Bästa massageupplevelsen

Det är ingen hemlighet att regelbunden massageterapi har många fördelar, men det finns faktiskt flera saker du kan göra för att få din massageupplevelse att bli ännu bättre. En massage kan lugna både kropp och själ, och du vet redan att en ordentlig massage har imponerande hälsofördelar, som bättre blodcirkulation, stärkt immunitet, lindring av ångest och till och med förbättrad sömnkvalitet. Några tips för dig inför en massage:

 • Håll dig hydrerad. Om du frågar en massör vad du ska göra före en massage är en av de första sakerna de kommer att säga att du ska hålla dig hydrerad. Detta kommer att hålla dina muskler smidiga och lätta att arbeta med.
 • Undvik att dricka alkohol Även om några glas vin följt av en massage kan låta som det perfekta sättet att slappna av efter en tuff vecka, så går de två faktiskt inte bra ihop.
 • Ta en varm dusch Att ta en dusch med varmt vatten hjälper dina muskler att hamna i ett avslappnat tillstånd innan massagen börjar. Extra bonus är att du möter din massageterapeut ren och fräsch.
 • Låt stressen försvinna. Innan du kommer till ditt massagebesök ska du göra ditt bästa för att befria kropp och huvud från stress och ångest för en liten stund. Det här är din tid för avkoppling, och ju mindre stressad du är, desto bättre helhetsupplevelse kommer du att få av din massagesession.
 • Ät inte precis före en massage. Ge kroppen tid att smälta maten först.
 • Kommunikation. Våga berätta både innan och under sessionen hur du vill ha din massage och hur det känns. Det är för din skull massagen utförs och du ska aldrig lämna en behandling med en dålig känsla.

Massage i Stockholm

I Stockholm finns det oändligt med möjligheter att boka sig en massagebehandling, men den stora valmöjligheten är inte bara positiv. För att vara säker på att du får en riktigt bra massage så bör du Googla på massage stockholm och läsa recensioner och granska betyg för massageterapeuter och salonger. Då kan du säkerställa att du i alla fall ökar möjligheten till att komma till en professsionel massör och efter behandling gå därifrån nöjd.

Fördelar med massage

 1. Avspänning och avslappning
  Den främsta fördelen med massage är stresslindring. Det kan behövas mer forskning på ämnet men allt tyder på att massage kan bidra till att minska stress och att slappna av.
 2. Bättre sömn
  Som vi nämnde ovan har massage en positiv inverkan på stress, och minskade stressnivåer kan bidra till att främja sömnen.
 3. Förbättrad cirkulationen
  När muskler och senor masseras kan blodflödet i hela kroppen öka. En förbättrad blodcirkulation kan ha en rad positiva effekter på resten av kroppen, bland annat minskad trötthet och smärtlindring.
 4. Smärtlindring
  Massage är utmärkt för att lösa problemområden som ryggsmärta och kronisk stelhet. En professionell massör kommer att kunna rikta in sig på källan till din smärta och hjälpa dig lindra din smärta.

About Andreas 627 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.