Att mjukvara eller inte mjukvara

Entreprenören och mångsysslaren Christian Rudolf, som också bloggar på bloggen Disruptive, lanserade för ett par dagar sedan sitt projekt Mjukvara.

En stor del av Christians strategi, eller jag vill snarare kalla det hans affärsfilosofi är att hjälpa andra. Och projektet Mjukvara är verkligen något som speglar detta tänk. Tanken är att vara ett lokalt alternativ till internationella Download.com, och det är en mycket bra tanke. Det behövs helt klart ett lokalt alternativ för vanliga webbsurfare som inte alltid har lätt att hitta det rätta för just dem i djungeln av all programvara som finns där ute på den vida webben. Mjukvara hjälper dig hitta de rätta programvarorna utan en massa knussel och krångel.

Mycket handlar om trovärdighet vad gäller detta segment. Något som man kan se direkt att Mjukvara satsar på. Christian bloggar och är öppen och personlig ut mot användarna. Två delar som ger mycket fördelar vad gäller just trovärdighet. Att sidan ligger under .se, domännamnet är så relaterat som det kan bli och att innehållet är helt på svenska är något som också gör att den Svenska besökaren kommer att känna att det är i trygga händer.

Marknaden
Som det ser ut idag tror jag att många använder främst Google för att hitta de mjukvaror de söker. Google kan leverera mycket relevanta resultat, men det är inte alltid de är relevanta för dig. Det är heller inte lätt att sålla bland alla dessa som kommer upp i sökresultatet.

Marknadsföringsstrategin som Mjukvara främst tillämpar är postionering i sökmotorerna. Och när de lyckas med det på relevanta ord så har de vunnit. När jag söker på ” hitta gratis brandvägg” och får upp mjukvara.se känns det som ett ganska naturligt val att klicka sig vidare på. Helt rätt strategi vad gäller marknadsföringen.

Hur framtiden ser ut vad gäller programvaror kan jag inte svara på, men här och nu är det mer aktuellt än någonsin med alla säkerhetsproblem som uppstår dagligen hos datoranvändare.

Trevliga funktioner
Portalen innehåller mycket matnyttigt, här följer att par stora funktioner på och fördelar med Mjukvara jag gillar.

 • Videomanualer på Svenska.
 • En blogg om mjukvara/programvara.
 • Att alla mjukvaror testas och recenseras personligen av teamet som grund.
 • Att sidan har en bra översikt av specifika program. Med screenshots, videos, recensioner och specifikationer.

Funktioner jag vill se
Även fast jag tycker att Christian fått fram något riktigt bra, så är det en bit kvar till en perfekt produkt. Något som han själv påpekat, att målen innan lansering inte riktigt blev nådda. Detta behöver dock inte vara något negativt utan jag tror att Mjukvara som projekt kan dra fördelar av det.

 • Att jag som användare kan rösta och recensera (Mjukvaras recension som grund).
 • Fler kategorier och programvara (jag förstår att man tar ett steg i taget).
 • Att jag kan välja ett par olika programvaror och jämföra dessa med varandra.

Detta är ett utvecklingsprojekt och tillsammans med användare, kunder och leverantörer så kan denna tonåringa pojke formas till en riktigt stark vuxen man. Precis som dess far Christian Rudolf.

Jag önskar Cristian all lycka med detta projekt och jag vet, enligt min bild av honom att han kommer att ta detta i hamn. På ett sätt eller ett annat.


Christian Rudolf, Mjukvara.se

About Andreas 504 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.

8 Comments

 1. ”far” Nu känner man sig verkligen gammal,nåja, min ”handle bar period” är slut så nu ser jag lite tamare ut

  Du är helt rätt på det Andreas. Att bygga en websida är nitty gritty. Man måste göra den lite bättre och lite mer varje vecka. Det är nu det jobbet börjar för mig. Det är bara att grotta ned mig i innehållet nu!

 2. Kudos till Rudolf, ser mycket genomarbetat ut och lovande! Tack för tips/artikel Bard!

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*