Årets Black Friday rea [2020]

Inlägget är skrivet i samarbete med Theblackfriday.se

Snart är det dags för årets händelse för alla shoppingsugna som är ute efter årets fynd inför jul eller de som suktat efter den där dyra teknikprylen hela året. Jag pratar så klart om Black Friday Sverige, dagen (eller numera snarare veckan) där nästan alla svenska nätbutiker går ut med galna erbjudanden. Och ja, Black friday är verkligen galet, och det är lätt att gå vilsen i djungeln av alla erbjudanden, och tyvärr finns det en hel del nätbutiker som utnyttjar denna shoppingfest och lurar kunderna. Så det gäller att hålla koll och kollar upp butiken man handlar på ordentligt. Här kommer några tips från mig, en person som shoppar julklappar till 5 barn varje år på Blackfriday, sedan det blev introducerat i Sverige. Hoppas det kan hjälpa någon.

  1. Håll koll på när det startar. I år infaller Black friday fredagen den 27 November och det betyder att från 00.00 natten mot fredagen släpper butikerna sina första erbjudanden, och vill man då vara med och kriga om de bästa dealsen så får man hålla sig vaken och alert.
  2. Köp inte första bästa. Prisjämför, ta tiden att använda de fantastiska prisjämförseletjänsterna vi har i Sverige. Många av de större nätbutikerna rear ut samma varor och det är ju också en tävling bland dem om vem som är billigast. Så här kan du tjäna hundralappar på några sekunders sökning.
  3. Planera dina inköp innan Black friday. Var förberedd, gör en lista med vad du absolut vill köpa och kolla i vilka butiker det troligen kommer finnas en bra rabatt under Black friday. Först till kvarn gäller ju verkligen denna dag, och den som är förberedd vinner garanterat racet.
  4. Fulrea? Använd prisjämförelsesajterna för att kontrollera prishistoriken och se om den nätbutik du ska handla i kör en fulrea med höjda priser som sänks lagom till rean. Detta är något som händer varje år under rean så det lönar sig verkligen att hålla koll.
  5. Andra villkor? Kolla upp om onlinebutiken du vill handla i har speciella villkor för något under Black friday. Speciellt viktigt om du handlar på en rea på en butik som inte är svensk.
  6.  Slösa inte! Sätt upp en budget innan när du planerar dina inköp och försök hålla dig till den, det är lätt att gå in i shopaholic mode en sån här dag. Butikerna tjänar så klart otroligt mycket på all den spontanshopping som sker.

 

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.